Caviaopvang Second Chance

 

De Blijvertjes (ter adoptie)


Sommige cavia's moeten in de opvang blijven vanwege hun ziektebeeld of leeftijd. Deze diertjes kan je wel adopteren voor maar 5 euro per maand, hier kunnen wij de kosten van het eten aardig mee dekken. Als je het leuk vindt kan je af en toe komen knuffelen en wij sturen maandelijks een update met een leuke nieuwe foto.Flipper is de prinses van de het hele gebouw, zij vecht iedereen de tent uit en blijft daarom hier in de opvang. Ze is geadopteerd door Hermine

Ginger heeft wat last van haar hormonen maar doet het super in de groep. Ze is geadopteerd door Hanna & Sven.

Bubbles mag hier lekker oud worden, ze kampt af en toe met wat gezondheidsproblemen. Ze is geadopteerd door haar vorige baasje Gerda.Mira past zo goed in mijn oude vrouwengroep dat zij mag blijven.

Ze is geadopteerd door Tineke.

Christiano is zo'n leuke beer! Hij zal na zijn castratie de stabiele factor worden in de oude damesgroep. Hij  is geadopteerd door Jannet

Ferdinand is van 2020 maar heeft toch wat gezondheidsproblemen. Hij zit samen met Patty en Tucker en dat gaat super goed. Normaal heb ik geen 3 beren samen maar Patty en Tucker zijn geen gewone beren maar hebben het lethal white syndroom. Ze zijn blind en hebben maar een half gebit. Ferdinand is een onderdanige beer en slaapt heerlijk tegen de andere aan.

Hij is geadopteerd door Misha


Soep is een dame van 2018 met een talgbult op haar achterste maar heeft hier verder geen last van. Ze is geadopteerd door Leona.

Zwartje is een ouder dame van +/- 6 jaar. Zwartje is geadopteerd door Ronnie.Kay is hier al ruim een jaar. Hij kwam hier met een enorme bijtwond op zijn kont die geinfecteerd was. Heel af en toe gaat die plek toch weer open waardoor ik hem in de opvang houd. Het is een echte houdini en zit daarom toch in een traliehok met een vriendje.

Kay is geadopteerd door Hermine.Piet & Beertje 1 van de mannen is wat mager en heeft problemen met zijn motoriek. Helaas is Piet overleden. Ze zijn geadopteerd door hun vorige eigenaresse YvankaAnna is een gezellig dame van september 2018. Ze heeft meerdere gezwellen maar heeft daar nog geen last van.

Soof is een dame uit 2018 of ouder, ze is nog fit maar heeft een aantal gezwelletjes rondom haar tepels. Ze doet het super in de groep.

Anna is geadopteerd door Mart, Mirell en Minc.

Soof is geadopteerd door Corinne.Truffel is een oude castraat van ongeveer 2016, hij is nog super levendig maar je kan duidelijk zien dat hij ouder is. Hij is de man in de grote groep herplaatsbare dames. 

Truffel is geadopteerd door Fransje.Lotus, Lelie & Tucker 

Deze zusjes van zijn geboren met een behoorlijke afwijking, ze zijn doof, blind en hebben geen volledig gebit. Dit maakt de dames niet minder vrolijk en met af en toe wat hulp met hun gebit eten ze heel goed. 

De dames waren toch al gedekt door hun broertje en zijn bevallen van 2 jongens en 1 dame, de dame is helaas overleden. De mannen heten Lucky & Tucker. Lucky is inmiddels ook overleden.

Deze dames hebben een baasje op afstand. Ze zijn geadopteerd door Jessica.

Tucker is geadopteerd door Gerda.Patty is een beertje met een behoorlijke afwijking, hij is doof, blind en heeft geen volledig gebit. Hij is daardoor niet minder vrolijk en met af en toe een gebitsbehandeling kan hij goed eten en groeit hij goed. 

Patty is geadopteerd door Linda.

Beertje is een oudere man van 2016, hij is aan het afvallen maar wel nog vrolijk. Hij heeft nu een jong beertje om zijn laatste tijd niet alleen te zitten.

Beertje is geadopteerd door Elvira.

 Snowy & Malibu

Snowy is een dame uit 2018, ze heeft heel af en toe een epileptische aanval en daarom blijft ze in de opvang. Malibu is een castraat van augustus 2019. Hij is een gezwel onder zijn kin wat soms nog iets opspeelt maar lijkt hier verder geen last van te hebben.

Ze zijn allebei geadopteerd door Ellen en haar zoontjes.