Caviaopvang Second Chance

 

De Blijvertjes (ter adoptie)


Sommige cavia's moeten in de opvang blijven vanwege hun ziektebeeld of leeftijd. Deze diertjes kan je wel adopteren voor maar 5 euro per maand, hier kan ik de kosten van het eten aardig mee dekken. Als je het leuk vindt kan je af en toe komen knuffelen en ik stuur maandelijks een update met een leuke nieuwe foto.Flipper is de prinses van de het hele gebouw, zij vecht iedereen de tent uit en blijft daarom hier in de opvang. Ze zoekt nog een baasje op afstand.

Lot is een oude dame van 2016. Ze is geadopteerd door haar vorige baasje Marion.

Ginger heeft wat last van haar hormonen maar doet het super in de groep. Ze zoekt nog een baasje op afstand.

Bubbles mag hier lekker oud worden, ze kampt af en toe met wat gezondheidsproblemen. Ze is geadopteerd door haar vorige baasje Gerda.Mira past zo goed in mijn oude vrouwengroep dat zij mag blijven.

Ze zoekt nog een baasje op afstand.

Christiano is zo'n leuke beer! Hij zal na zijn castratie de stabiele factor worden in de oude damesgroep. Hij  zoekt nog een baasje op afstand.


Pica is een dame van 2017. Ze ziet aan 1 oogje niks meer en kampt soms wat met bumblefeet. Nu was ze toch wel erg alleen dus is ze hier gekomen en zullen we haar gaan koppelen. Ze is geadopteerd door haar vorige baasje Mirelle.

Zwartje is een ouder dame van +/- 6 jaar. Zwartje is geadopteerd door Ronnie.Harry  is een hele lieve beer uit 2017. Zijn vriendje is helaas overleden dus hopelijk kunnen we hem binnekort weer koppelen. Hij is toch wel echt oud aan het worden dus hij mag lekker blijven. 

Kay is hier al ruim een jaar. Hij kwam hier met een enorme bijtwond op zijn kont die geinfecteerd was. Heel af en toe gaat die plek toch weer open waardoor ik hem in de opvang houd. Het is een echte houdini en zit daarom toch in een traliehok met een vriendje.

Harry en Kay zijn geadopteerd door Hermine.Piet & Beertje 1 van de mannen is wat mager en heeft problemen met zijn motoriek. Helaas is Piet overleden. Ze zijn geadopteerd door hun vorige eigenaresse YvankaJane is een bourgondische dame uit ongeveer 2018/2019, ze heeft soms nog last van haar bumblefoot maar dat drukt de pret niet in de groep.

Birka is een leuke dikke dame van 2019. Ze heeft cystes of tumoren in haar buik dus blijft daarom in de opvang. Ze lijkt hier nog geen last van te hebben.

Jane heeft een baasje op afstand, ze is geadopteerd door Leona.

Birka haar eigenaresse Rebecca heeft haar meteen geadopteerd op afstand.


Anna is een gezellig dame van september 2018. Ze heeft meerdere gezwellen maar heeft daar nog geen last van.

Granny kwam hier om te koppelen maar gezien zij elke cavia het hok uit wilde hebben, heb ik haar in de groep gedaan. Na een paar confrontaties werd deze dame uit ongeveer 2016 rustig en doet ze het super in de groep.

Soof is een dame uit 2018 of ouder, ze is nog fit maar heeft een aantal gezwelletjes rondom haar tepels. Ze doet het super in de groep.

Anna is geadopteerd door Mart, Mirell en Minc.

Granny is geadopteerd door Sharon.

Soof is geadopteerd door Corinne.Truffel is een oude castraat van ongeveer 2016, hij is nog super levendig maar je kan duidelijk zien dat hij ouder is. Hij is de man in de grote groep herplaatsbare dames. 

Truffel is geadopteerd door Fransje.Lotus, Lelie & Tucker 

Deze zusjes van zijn geboren met een behoorlijke afwijking, ze zijn doof, blind en hebben geen volledig gebit. Dit maakt de dames niet minder vrolijk en met af en toe wat hulp met hun gebit eten ze heel goed. 

De dames waren toch al gedekt door hun broertje en zijn bevallen van 2 jongens en 1 dame, de dame is helaas overleden. De mannen heten Lucky & Tucker. Lucky is inmiddels ook overleden.

Deze dames hebben een baasje op afstand. Ze zijn geadopteerd door Jessica.

Tucker is geadopteerd door Gerda.Patty is een beertje met een behoorlijke afwijking, hij is doof, blind en heeft geen volledig gebit. Hij is daardoor niet minder vrolijk en met af en toe een gebitsbehandeling kan hij goed eten en groeit hij goed. 

Patty is geadopteerd door Linda.

Beertje is een oudere man van 2016, hij is aan het afvallen maar wel nog vrolijk. Hij heeft nu een jong beertje om zijn laatste tijd niet alleen te zitten.

Beertje is geadopteerd door Elvira.

 Snowy & Malibu

Snowy is een dame uit 2018, ze heeft heel af en toe een epileptische aanval en daarom blijft ze in de opvang. Malibu is een castraat van augustus 2019. Hij is een gezwel onder zijn kin wat soms nog iets opspeelt maar lijkt hier verder geen last van te hebben.

Ze zijn allebei geadopteerd door Ellen en haar zoontjes.